Skip to content

Legyél te is könyvkötőmester!

A Pécsi Egyetemi Könyvtár Klimo Könyvtárában és régi könyves gyűjteményeiben található kötetek segítségével megismerhetitek a könyvkötészet rövid történetét, a könyvek kötéséhez használt alapanyagokat és a könyvekben elhelyezett ex librisek történetét, típusait. 

Majd egy leírás és kisfilm segítségével megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek ti is otthon, vagy az iskolában egy kis könyvecskét, melyet utána díszíthetsz egy saját magad által tervezet ex librissel.

A foglalkozást alsó tagozatosok, illetve a felső tagozat 5-6. évfolyama számára ajánljuk.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt (2020. szeptember 28. – november 11.) lehetőség van iskolai osztályok számára könyvkötészeti egységcsomagot igényelni, melyben összekészítjük az osztály minden tanulója részére a szükséges alapanyagokat méretre szabva (varrótű nélkül). A pedagógusok a csomagokat azt EKTK Történeti Gyűjtemények Osztályán tudják átvenni (Pécs, Szepesy u. 3.).

Kérjük, amennyiben pedagógusként szeretne egységcsomagot igényelni osztálya számára jelezze a info-tgyo@lib.pte.hu címen az iskola és a létszámadatok megadásával.

A foglalkozás anyaga

A foglalkozás főoldala
Könyvkötészet
Ex Libris
Kis könyv kötése otthon lépésről lépésre (videóval)

Online kérdőívek kitöltése

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programjain résztvevők elégedettségét minden évben mérjük, kimutatásokat készítünk az adatokból, melyek segítenek a tanulságok megfogalmazásában, illetve a következő évre vonatkozó fejlesztések kidolgozásában is. Idén a papír alapú kérdőívek mellett online történik az elégedettség mérése. Kérjük, hogy az alábbi linkre kattintva osszátok meg velünk tapasztalataitokat és véleményeteket ezzel segítve a mi munkánkat is a jövőben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *